Afstortkluizen

U kent het vast wel, van al het geld dat betaald wordt is er altijd een hoeveelheid grote biljetten bij die u niet onbeperkt in de kassa wil laten liggen. Dit komt nog bovenop de gehele opbrengst van een periode die niet te lang in de kassa moet liggen om het risico van diefstal te verminderen. Om te voorkomen dan grote hoeveelheden geld te lang in de kassa blijven liggen kunt u gebruik maken van een afstort kluis.

Afstortkluizen bieden u de mogelijkheid om de hoeveelheid geld dat in de kassa bewaard wordt te beperken en veilig op te bergen zonder dat daarvoor normale kluizen geopend en gedicht hoeven te worden. Het mag duidelijk zijn dat het bewaren van een grote hoeveelheid geld in een kassa lade een risico in houdt. Er lopen helaas te veel criminelen rond die goed mee kijken hoeveel er in een kassa ligt om vervolgens hun slag te slaan als er even niet goed opgelet wordt. Het gebruik van afstortkluizen voorkomt dat een al te grote hoeveelheid contant geld is de kassa bewaard hoeft te worden. Hiermee is het dus een manier om criminaliteit buiten de deur te houden en te bestrijden. Dit zal u natuurlijk direct voordeel bieden omdat u geen onnodig risico neemt met het geld in de kassa maar vooral ook omdat uzelf en uw medewerkers niet aan criminaliteit worden blootgesteld. Door tijdens openingtijden met contant geld rond te lopen om deze vervolgens in een normale kluis te stoppen die daarvoor eerst geopend moet worden houdt in dat u een onnodig risico neemt dat door het gebruik van een afstort kluis voorkomen kan worden. Dit komt omdat u geld of eventueel ander papieren van waarde in afstortkluizen kunt stoppen zonder deze eerst te hoeven openen. U kunt vervolgens na sluitingstijd de kluis openen om het geld eruit te halen en over te brengen naar een veilige opslag.

Afstort kluizen zijn ook te gebruiken voor andere zaken dan alleen het tussentijds veilig opslaan van geld. De versies met een grotere vulopening of zelfs een vul lade kunnen gebruikt worden voor allerhande grotere enveloppen of zelfs pakketjes. Deze vullades zullen al dan niet voorzien zijn van een sleutel of een ander soort slot en het hoofd compartiment zal een apart sluitingsmechanisme hebben. Afstortkluizen kopen is daarmee een goede optie voor winkels, tankstations of andere bedrijven die stromen contant geld binnen krijgen en die een verhoogd risico op criminaliteit lopen. Door via deze website een afstort kluis online te kopen hebt u de keuze uit zeer veel verschillende modellen. U zult eenvoudige en kleine modellen aan treffen die zeer geschikt zijn voor montage dichtbij de kassa waar zeer snel en eenvoudig geld ingestopt kan worden. Afstortkluizen zijn daardoor zeer geschikt om alle grote bankbiljetten in te stoppen waarmee te klanten aan de kassa betalen. U zult ook grotere versies aan treffen waarin grotere hoeveelheden gestopt kunnen worden maar die ook geschikt zijn om zo nu en dan een deel van de opbrengst veilig in op te bergen.

Als het niet wenselijk is om afstort kluizen dicht bij de kassa te plaatsen kan bijvoorbeeld ook gekozen worden om deze uit het zicht maar toch dichtbij te plaatsen. U kunt daarbij met uw medewerkers aan systeem afspreken waarbij om de zoveel tijd een hoeveelheid geld in de afstort kluis gestopt worden zodat de kassalade niet vol rookt met geld en zo de risico’s verminderd worden. U kunt de kluis hiervoor dicht bij de kassa maar wel uit het zich plaatsen waardoor u of uw personeel niet al te ver hoeft te lopen met het geld. Ook bestaat er de mogelijkheid van afstortkluizen kopen die in een normale kluis gemonteerd zijn. Het geld dat op deze manier in de kluis gestopt wordt zal daardoor niet een kleine kluis liggen die naderhand geleegd moet worden maar zal direct in een grote en vaak beter beveiligde kluis komen te liggen. Hiervoor zult u de afstort kluis online als onderdeel van een normale kluis moeten bestellen. Het is niet mogelijk om deze later in te bouwen omdat het namelijk een grondige verbouwing van de normale kluis betekend waardoor de certificering van de bestaande kluis verloren gaat. Een normale kluis met ingebouwde afstortkluizen biedt u echter vaak wel de hogere mate van bescherming van grote gecertificeerde kluizen.

Het gebruik van kluizen waarin door de dag heen geld gestopt kan worden neemt de laatste jaren sterk toe. Dit komt vooral omdat de criminaliteit ook toegenomen is en de overvallen waarbij een snelle greep in de kassa gedaan wordt steeds vaker voor komen. Veel winkeliers en bedrijven die een zekere stroom contant geld te verwerken hebben zien dan ook het nut in van afstortkluizen en zijn bereid om daarin te investeren. In ieder geval is het overduidelijk dat de schade die ontstaat door de criminaliteit vele malen groter is dan de kosten voor een afstort kluis. De bewezen voordelen van het gebruik van dit soort kluizen is ook een reden voor veel winkel eigenaren om de beveiliging te verbeteren. Daardoor is het goed mogelijk om tweedehands kluizen te vinden die nog heel goed als afstort kluizen gebruikt kunnen worden, de tweedehands modellen zullen een stuk goedkoper zijn dan nieuwe uitvoeringen. Toch is de investering die u moet doen niet zo heel erg groot, dit komt omdat deze kluizen niet erg groot zijn. Dit hoeft ook niet omdat afstortkluizen meestal geen hele grote volumes geld hoeven te bevatten. Dit heeft als voordeel dat de fysieke afmetingen klein zijn waardoor constructie technisch veel bespaard kan worden. Ook betekend het dat de classificatie minder kan zijn omdat de bedragen die erin gestopt worden lager zijn. Ook dit heeft zo haar invloed om de benodigde classificatie van de afstort kluizen. Kijk voor een volledig overzicht van het assortiment op deze website en kijk of hier de producten bij zitten die aan uw wensen voldoen. Als dit niet het geval is neem dan contact op met onze medewerkers, zij helpen u graag verder bij het afstort kluis online zoeken.