Betalen

De aanschaf van een kluis is natuurlijk niet voltooid voordat u uw kluis ook daadwerkelijk betaald hebt. Het betalen kan op verschillende manieren gedaan worden en het hangt voor een groot gedeelte af van de hoogte van het bedrag dat betaald moet worden. In de meeste gevallen zal de betaling voldaan moeten zijn voordat de kluis verstuurd en afgeleverd wordt en hierop worden slechts weinig uitzonderingen gemaakt.

Het hopen en betalen van kluizen kan op verschillende manieren gebeuren en er zijn een paar zaken die bepalen welke methode het best gebruikt kan worden. Ten eerste is het natuurlijk een persoonlijke voorkeur, als u gewend bent om op een bepaalde manier te betalen dan wilt u daar waarschijnlijk aan vast houden. Als de manier van betalen die uw voorkeur heeft ook door ons geaccepteerd wordt dan is dat geen enkel probleem. De manier van betaling van kluizen kan ook bepaald worden door het aanschaf bedrag, dat wil zeggen dat grote bedragen die u voor grote en dure kluizen moet betalen niet door middel van alle betaalmethoden voldaan kunnen worden. Als u hier meer informatie over wilt hebben dan kunt u het beste contact opnemen met uw eigen bank of krediet verstrekker. Naast de limieten die uw eigen bank oplegt aan de maximaal te betalen bedragen kan het ook zijn dat de behandelaar van de betaling of de bank van de ontvanger limieten oplegt aan de hoogte van de betalingen. Neem contact op met onze medewerkers als u twijfels hebt of betalingen met de door u gewenste methode ook daadwerkelijk mogelijk zijn.
De voorkeur van heel veel consumenten in Nederland gaat uit naar het betalen door middel van iDeal. De iDeal betaalmethode is veelgebruikt omdat het de consument en de verkoper de garantie geeft dat betalingen veilig zullen gebeuren. Dit komt omdat bij het betalen van kluizen geen directe betalingsrelatie tussen de consument en de verkoper tot stand wordt gebracht. Zodra u een betaling wilt doen zult u doorgestuurd worden naar een beveiligde server van het bedrijf dat de betalingen met iDeal verwerkt. De iDeal betalingen is één van de producten die dit bedrijf voor haar rekening neemt. Dit bedrijf is eigendom van de gezamenlijke banken en kan u daarom ook de toegang verlenen die voor het voldoen van kluizen door middel van iDeal nodig is. Dit bedrijf zal u dus door via een beveiligde server doorsturen naar een inlog pagina van uw eigen bank. Daar kunt u inloggen door middel van de normale inlog procedure van uw eigen bank en de betaling van kluizen effectueren op de voor uw bank geëigende manier.

Zodra de betaling is geëffectueerd zal het bedrag van uw rekening afgeschreven worden naar een rekening van het bedrijf dat de iDeal betaling uit voert en dit bedrijf zal het bedrag vervolgens betalen aan de verkoper. Hierdoor zult u dus niet de naam van de verkoper op uw afschrift vinden en zal de verkoper niet de beschikking krijgen over uw persoonlijke en financiële gegevens. Het kopen en betalen van kluizen door gebruikmaking van iDeal is daarmee dus volledig veilig en geheel anoniem. Er zitten echter wel enige beperkingen aan het gebruik van iDeal, deze beperkingen zijn in de meeste gevallen gelijk aan de voorwaarden voor het gebruik van uw online bankrekening. Hierdoor is in de meeste gevallen het betalen van kluizen door middel van iDeal beperkt tot een bedrag van maximaal 10.000 euro. Dit bedrag kan variëren als voor uw betaalpakket andere bedragen gelden. Zeker als er grotere gecertificeerde kluizen aangeschaft worden kan het voldoen van kluizen door middel van iDeal dus een probleem opleveren.

Andere betaalmethoden zoals een credit card zullen dan niet altijd een oplossing kunnen bieden. De limieten die voor het betalen met een credit card gelden zijn meestal nog lager dan de limieten die voor het gebruik van iDeal gelden. Bovendien zullen de kosten die u door de creditcard maatschappij in rekening gebracht worden voor het voldoen van grote bedragen door middel van een credit card het gebruik van deze betaalmethode niet erg interessant maken. Ook dient u bij het kiezen voor het betalen van kluizen door middel van een credit card rekening te houden met het feit dat u uw creditcard informatie via het internet zal moeten versturen. Als de beveiliging van de pagina waar u uw betaling doet niet voldoende is dan zijn uw gegevens zichtbaar voor anderen. Daarom wordt het gebruik van een creditcard over het algemeen dan ook afgeraden voor het doen van aankopen online. Er blijven hierdoor voor het online kopen en betalen van kluizen naast het gebruik van iDeal nog twee andere methoden over.

Hierbij kunt u denken aan het voldoen van het verzenden onder rembours waarbij het verschuldigde bedrag betaald wordt aan de chauffeur wordt bij aflevering. Deze manier van betalen is bij ons niet mogelijk vanwege de praktische bezwaren die dit met zich mee brengt. U kunt de kluis wel vooraf door middel van een bank overschrijving betalen, de vraag is echter waarom u dit zou willen doen als u ook gebruik kunt maken van iDeal. De betaling dient in dit geval eerst binnen te zijn voordat tot levering over gegaan wordt, de levertijd zal hierdoor oplopen. Het kopen van een kluis en het voldoen van kluizen door betaling van een factuur is bij ons alleen mogelijk voor vaste klanten en voor deze bestellingen. Hiervoor is altijd goedkeuring nodig van de directie en de betalingstermijn zal in dit geval per bestelling bepaald worden. Voor het betalen van grote de bedragen die met de aanschaf van grote en dure kluizen gemoeid zijn raden wij u aan contact op te nemen met onze medewerkers. Samen met u zal er dan naar een passende methode gezocht worden om uw betaling te doen. Het betalen door middel van iDeal is van alle mogelijkheden de snelste en veiligste manier. Niet voor niets worden vrijwel alle online aankopen door Nederlanders in Nederlandse online winkels afgerekend door middel van iDeal. Het gebruik van iDeal is ook voor de betaling van kluizen de meest veilige manier.