Datakluizen

Waar tot paar decennia jaren terug spullen van waarde vrijwel uitsluitend uit papier bestonden, wordt steeds meer kennis digitaal opgeslagen. Het voordeel Hiervan is natuurlijk dat dit veel minder ruimte in beslag neemt maar er zitten ook nadelen aan. De eisen die aan een datakluis gesteld worden zullen dan ook strenger zijn dan voor een kluis voor documenten.

Van alle kluizen zullen die voor data aan de strengste normen voldoen als het op beveiliging tegen brand aan komt. Datakluizen kunnen ten opzichte van kluizen voor documenten echter wel een heel stuk kleiner zijn. Het grote voordeel van data dragers is immers dat er veel meer informatie opgeslagen kan worden met een veel kleiner volume. Omdat papier chemische reacties ondergaat vanaf 195 graad Celsius, zullen documentkluizen getest worden conform EN 1047-1 waarbij de binnen temperatuur niet boven de 170 graad Celsius uit mag komen. Hoe langer de kluis in staat is om dit vol te houden, hoe beter de beschermingsgraad is. Datakluizen worden volgens deze zelfde norm getest maar daarbij mag de binnen temperatuur niet boven de 50 graden Celsius uitkomen. Dit komt omdat datadragers voor een groot deel van plastic gemaakt zijn en sommige soorten plastic al bij zoveel als 65 graad Celsius dusdanig gaan vervormen of smelten dat zij niet meet uitgelezen kunnen worden en de data daarmee verloren gaat. Een kluis voor data zal daardoor dus aan veel strengere normen moeten voldoen dan een kluis voor papier op het gebied van brandwerendheid.

Wat betreft inbraak werend vermogen van datakluizen zijn er geen aanvullende eisen gesteld in vergelijking met andere kluizen. Tegen inbraak gecertificeerde kluizen voor papier zullen aan dezelfde eisen moeten voldoen als kluizen die voor het veilig opbergen van datadragers bestemd zijn. Dit komt omdat het inbraak werend vermogen getest worden volgens de EN 14405 en EN 1143 normen. Data kluizen en kluizen voor documenten zullen dan ook dezelfde kluizen kunnen zijn als u de inhoud uitsluitend tegen inbraak wilt beschermen. De bescherming die een voor datadragers geschikte kluis biedt bij brand gaat echter verder dan het beperken van de temperatuur alleen. Datakluizen zullen de inhoud ook moeten ebschermen tegen andere voor datadragers vernietigende invloeden. U moet hierbij denken aan giftige gassen en vloeistoffen die bij een brand voor kunnen komen en ook zal de luchtvochtigheid onder 85 procent moeten blijven. In het geval van brand zullen ook magnetische velden voorkomen die door kortsluiting worden veroorzaakt, ook daartegen zal de brandbeveiliging van een kluis voor data dragers bescherming moeten bieden. Qua bescherming tegen schade of verlies door brand zullen deze kluizen dus echte alleskunners moeten zijn.

Zodra u bij ons online data kluis kopen gaat, zult u de keuze hebben uit een uitgebreide collectie producten die allemaal geschikt zijn voor het opslaan van data. Dat wil echter niet zeggen dat ook alle modellen dezelfde mate van bescherming bieden. U kunt eenvoudige datakluizen kopen die het simpelweg meenemen van datadragers heel goed kunnen voorkomen maar die met een beetje gereedschap heel goed te openen zijn. Dit zal u voldoende bescherming bieden tegen gelegenheidsdieven die over het algemeen alleen dingen mee nemen die eenvoudig mee te nemen zijn. Voor een betere beveiliging tegen inbraak zult u kluizen vinden in diverse maten, hierbij zijn kleine uitvoeringen te koop die plaats bieden aan een stapeltje diskettes of tapes, maar ook een grote datakluis die naast datadragers ook een hoeveelheid andere zaken kan bevatten behoort tot de mogelijkheden. Het hangt af van uw eigen keuze en uw budget welke kluis voor u het meest geschikt is. Als u echter ook andere zaken op wilt slaan dan is een keuze voor data kluizen die iets groter zijn er waarin ook meer ruimte is dan u voor de datadragers nodig hebt wel een goede oplossing om ook andere zaken veilig op te slaan.

De beste bescherming tegen verlies door diefstal of brand wordt natuurlijk geboden door datakluizen die een de hoogste classificaties voldoen. Het mag voor zichzelf spreken dat daar ook het grootste prijskaartje aan hangt maar dan hebt u ook wat. Als u er voor kiest om ook ander spullen in een dergelijke kluis op te slaan dan zullen deze spullen een heel stuk beter beschermd zijn dan vaak noodzakelijk is. Daar komt bij dat online data kluis kopen die een voldoende goede bescherming biedt en veel groter is dat strikt noodzakelijk ook een veel grotere investering vergt dan strikt noodzakelijk is. Om de totale investering te beperken bestaat er ook de mogelijkheid om een datakluis binnenin een voor papier geschikte kluis te plaatsen. Dit betekend dat u met een veel kleinere kluis toe kunt die voornamelijk geschikt is voor data en dat de eerste bescherming geboden wordt door de grote kluis. Er zijn ook kluizen beschikbaar waarbij in de kluis voor data geschikte binnen vakken gemonteerd zijn. Hierbij hoeft u dus geen aparte kluis aan te schaffen waarmee de data tegen diefstal en brand beschermd wordt maar zal het aparte vak een extra beschermingslaag vormen voor de inhoud.

De datakluizen die u op deze website zult vinden zijn allemaal van toonaangevende merken. Deze merken hebben allemaal een ruime ervaring op het gebied van het ontwerpen en produceren van kluizen die voor vele soorten kluizen. De kluizen die deze merken in hun assortiment hebben zijn geschikt voor de veilige opslag van diverse spullen maar ook voor papier en kunnen ook als data kluizen gebruikt worden. Hierbij zult u een ruime keuze hebben uit TechnoMax kluizen die een uitgebreide collectie aan modellen hebben die voor de meest uiteenlopende toepassingen geschikt zijn. Ook zullen de Sistec kluizen niet vergeten moeten worden waarbij u ook een goede sortering aan modellen kunt vinden die voor veel toepassingen geschikt zijn. Als u over gaat tot online data kluis kopen dan zult u door ons daarvoor de scherpste prijzen in rekening gebracht krijgen. Door ons scherpe inkoopbeleid en door zoveel mogelijk op kosten te besparen zijn wij in staat om onze marges zeer laag te houden. Wij kunnen u daardoor datakluizen aanbieden voor een zeer scherpe en concurrerende prijs die u nergens anders lager tegen zult komen.