Documentkluizen

Een kluis kan om heel veel verschillende redenen aangeschaft worden en er kunnen diverse spullen in bewaard worden. Dit hoeven niet alleen geld of juwelen te zijn maar dat kunnen ook gewoon papieren zijn die voor heel belangrijk zijn en voor anderen niet. Voor deze toepassing is een documentenkluis dan een goede en passende oplossing.

De aanschaf van kluizen heeft daarmee dus alles te maken met wat u wilt bewaren en hoe belangrijk u het vind dat er niets mee gebeurd. Documentkluizen zijn is veel verschillende formaten verkrijgbaar waarbij u ook nog de keuze hebt uit veel verschillende vormen van beveiliging. De reden waarom u documenten veilig wilt bewaren in een kluis is natuurlijk omdat u deze documenten zeer belangrijk vindt en de documenten niet kwijt wilt raken of verliezen. Hoe belangrijk deze documenten voor u zijn zal bepalen hoe goed u de documenten wilt beschermen en vooral waartegen u ze wilt beschermen. Als een kluis voor documenten u bijvoorbeeld bescherming moet kunnen bieden tegen toegang door onbevoegden, dan is een afsluitbare archief kast wellicht voldoende. Als u uw documenten wilt beschermen tegen diefstal dan zult u een inbraakwerende kluis aan moeten schaffen. De documenten kunnen zelfs zo belangrijk voor u zijn dat u ze ook tegen verlies door brand wilt beveiligen en dan zult u voor brandwerende documentkluizen moeten kiezen. Hiermee mag gezegd zijn dat de mate van bescherming die u uw documenten wilt bieden zal bepalen wat voor soort kluis u aan moet schaffen.

De documentkluizen die u op deze website zult vinden lopen uiteen van afsluitbare archiefkasten tot kluizen van de hoogste veiligheid graad. Daarnaast zullen ook de formaten van deze kluizen uiteen lopen van kleine opberg kistjes tot het formaat van een normale archief kast. U kunt zelfs documenten kluizen kopen die uw documenten bescherming zullen bieden tegen brand als u het belangrijk vind om uw documenten daartegen te beschermen. U zult wel begrijpen dat de verschillende soorten gecertificeerde kluizen ook een verschillend prijskaartje hebben. Toch zal het prijskaartje van de diverse soorten documentkluizen die u op deze website tegen zult komen erg meevallen in vergelijking met andere aanbieders. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de manier waarop wij werken en de manier waadoor wij in staat zijn voor u de passende oplossing te vinden voor uw persoonlijke beveiligingsbehoeftes. Het maakt vervolgens niet uit of u voor kleine kluis gaat of voor een grote kluis voor documenten, u kunt bij ons altijd een passende oplossing vinden voor een aantrekkelijke prijs. Daarbij zullen wij u kluizen aanbieden die variëren van een laag beveiliging niveau tot aan de hoogst mogelijke certificeringen.

Veel mensen kiezen voor de opslag van documenten een oplossing die past bij de behoefte op dat moment. Toch is het niet onverstandig om bij het overwegen van de aanschaf van documentkluizen ook stil te staan bij de ontwikkeling van uw behoefte. Hoe is het immers gekomen dat u nu wel de behoefte hebt aan een kluis om uw documenten in op te slaan en dat u deze eerder niet had. Dit kan u namelijk veel vertellen over de eventuele toekomstige behoefte voor een documentenkluis die u kunt hebben. Het zou immers jammer zijn als u nu een passende kluis koopt en over een tijdje tot de ontdekking komt dat deze de lading niet meer dekt. Dit is alleen goed voor mensen die op zoek zijn naar tweedehands kluizen en het zal u waarschijnlijk geld gaan kosten dat u eenvoudig uit kunt sparen door nu de juiste documentkluizen te kiezen. Bij de aanschaf van een kluis is het dus raadzaam om rekening te houden met een groei van de behoefte. Het is beter om wat plaats over te houden dan documenten die ook belangrijk zijn niet in de kluis voor documenten kwijt te kunnen.

Ook zult u bij het documenten kluizen kopen moeten bepalen waartegen u uw documenten wilt beschermen. Als uw documenten alleen wilt beschermen tegen inbraak dan hebt u de keuze om dit tegen eenvoudige inbraak risico’s te doen of tegen grote risico’s. U kunt dit bepalen aan de hand van de waarde van de documenten, deze waarde zou de waarde van de documenten zelf kunnen zijn maar ook de vervangingswaarde van de documenten. Documentenkluizen waarin waardepapieren zoals obligaties opgeslagen liggen hebben een directe waarde die voor u en anderen geldt. In het gaval van belangrijke contracten en dergelijke zal de waarde vooral bepaald worden door de waarde die de documenten voor u hebben. De waarde van de opgeslagen documenten zal ook bepalen welk beveiligingsniveau de documentenkluis zal moeten hebben. Als u er daarnaast voor kiest om uw documenten ook nog te verzekeren dan zal ook de verzekering nog een lijstje met wensen en verlangens hebben. Zij willen namelijk graag hun woordje doen over de eisen waaraan een kluis moet voldoen als zij de inhoud moeten vergoeden in het geval van diefstal. Documentkluizen waarin een hoge waarde aan documenten opgeslagen ligt zullen dan ook een hogere classificatie moeten hebben.

Hierbij kan het ook geëist worden dat u alleen documenten kluizen kopen mag die de inhoud naast diefstal ook beveiligd tegen verlies door brand. U kunt op deze website naast diefstalwerende kluizen ook een selectie brandwerende kluizen vinden die geschikt zijn voor het veilig opbergen van documenten. Waar echter het beveiligingsniveau tegen diefstal bepaald wordt aan de hand van de EN 14405 en EN 1143-1 normen, zal de beveiliging tegen verlies door brand bepaald worden aan de hand van de EN 1047 norm waarbij de temperatuur binnenin niet boven de 170 graad Celsius uit mag komen voor een bepaalde tijd. De documentkluizen die u tegen komt en brandbescherming bieden volgens de DIN 4102 norm zullen weinig bescherming bieden en zijn niet gecertificeerd omdat dit alleen een bouwnorm is en geen testnorm. Een kluis voor documenten uitzoeken uit ons uitgebreide assortiment producten zullen u uiteenlopende vormen van beveiliging bieden. Daarbij zullen ook meerdere modellen te vinden zijn die bescherming bieden tegen zowel brand als ook inbraak. Wij raden u dan ook aan om een goede inventarisatie te maken van uw wensen en eisen die u aan een documentenkluis stelt en aan de hand daarvan de juiste kluis voor uw doel te zoeken.