Goud en Zilver Kluizen

Bij spullen die in een kluis opgeslagen liggen wordt vaak gedacht aan spullen die een hoge waarde hebben. Dit is natuurlijk ook zo maar deze spullen hoeven niet altijd ook een hoge marktwaarde te hebben. Toch is het opslaan van waardevolle spullen in een kluis natuurlijk een verstandige zaak en hoe waardvoller de spullen zijn hoe veiliger de kluis zal moeten zijn. Een veilige oplossing is ook nodig als u een kluis voor goud en zilver zoekt.

Van alle kluizen die u te koop aangeboden worden zullen de uitvoeringen die voor goud en zilver geschikt zijn tot de best beveiligde horen. Goud en zilver kluizen zullen tot de best beveiligde uitvoeringen horen vanwege de waarde die deze edelmetalen vertegenwoordigen. Het kan heel best zijn dat u andere spullen op wilt slaan die voor u ook een hele hoge waarde hebben maar die voor anderen vrijwel geheel waardeloos zullen zijn. Goud en zilver zijn bijna net zo eenvoudig inwisselbaar als contant geld en daarom ook zo gewild. Dit is de reden waarom men voor het bewaren van goud en zilver kluizen gebruikt die aan hoge veiligheid eisen voldoen. Als u ons assortiment bekijkt dan zult u daar geen speciale goud en zilver kluis tegen komen. De kluizen die voor de opslag van goud en zilver gebruikt worden zijn vaak normale kluizen maar dan wel uitvoeringen die in een hoge mate inbraakwerend zijn. De zogenaamde waarde indicatie bepaling geeft aan tot welk bedrag verzekering maatschappijen de inhoud willen verzekeren. Deze bepalingen komen voort uit de testen die door de ECB-S zijn uitgevoerd en delen kluizen in zeven klassen in.

Hierbij is het dus belangrijk dat u bepaald hoeveel waarde u wilt bewaren in goud en zilver kluizen. Hoe meer goud en zilver u wilt gaan bewaren hoe beter de gecertificeerde kluizen zullen moeten zijn. Waar in een Grade0 kluis een waarde tot 7000 mag herbergen is dit bij een GradeVI kluis al opgelopen tot 91000 euro. U zult dus altijd een kluis voor goud en zilver moeten kiezen waarin u de hoeveelheid die u wilt bewaren ook veilig op kan bergen. Daarbij is het wel goed om op te merken dat het wel enig verschil maakt wat u op wilt gaan slaan. Goud heeft een veel hogere waarde dan zilver en daarom is voor het opslaan van goud dan ook minder ruimte vereist dan voor het opslaan van zilver. U kunt dus ook een veel kleinere uitvoering als goudkluis gebruiken. Dit effect wordt versterkt doordat goud ook zwaarder is dan zilver en daardoor ook al minder plaats in beslag neemt. Voor het kiezen van een zilverkluis zult u dus een grotere uitvoering moten kiezen omdat een redelijke waarde aan zilver vele meer plaats in beslag neemt.

Op het moment dat u voor de opslag van goud en zilver kluizen aan wilt gaan schaffen is het ook belangrijk om te bepalen in welke hoedanigheid u dit doet. Als u als particuliere belegger zo af en toe war goud en zilver koopt en dit veilig wilt bewaren dan zijn voldoende beveiligde inbouw- of meubelkluizen een goede oplossing. Voor het geval dat u in de kluis ook waardepapieren en andere zaken op wilt slaan zullen grotere modellen ook een goede keuze zijn. In ieder geval zullen de goud en zilver kluizen die u uit zoekt voldoende beveiliging moeten bieden. Als u uit naam van een bedrijf een kluis voor goud en zilver uit zoekt dan is de kans groot dat u ook grotere hoeveelheden op zal slaan. De beveiliging van de kluis is dan nog belangrijker en daar zult u dan ook goed op letten. In het geval dat u goud en zilver in koopt kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een afstortkluis die u als speciale goud en zilver kluis gebruikt. Hierbij hebt u de mogelijkheid om alles wat u in koopt direct veilig op te bergen om na sluitingstijd de kluis rustig te kunnen legen.

Kluizen die geschikt zijn om te gebruiken als goudkuis zullen een voldoende beveiliging moeten hebben. Omdat goud een veel hogere waarde heeft dan zilver zal een hoeveelheid goud van 100 gram een veel hogere waarde vertegenwoordigen dan 100 gram zilver. Andersom geredeneerd zult u als u voor ruim 1000 euro goud koopt een hele mooie gouden munt van een ounce in uw goudkluis kunnen leggen. Als u echter meer van zilver houdt en u wilt voor een kleine 1000 euro aan zilver kopen dan zult u een kilo munten in uw zilverkluis moeten leggen. Dit betekend dus dat voor de opslag van goud en zilver verschillende maten kluizen nodig zijn. Voor goud hebt u dus minder ruimte nodig terwijl u voor het opslaan van eenzelfde waarde aan zilver een grotere zilverkluis nodig zult hebben. Hier dient u dus rekening mee te houden als u de vraag aan het beantwoorden bent van wat en hoeveel daar van u daadwerkelijk op wilt gaan slaan.

Daarnaast kunt u er natuurlijk altijd voor opteren om uw beleggingen niet zelf te bewaren maar bij daarin gespecialiseerde bedrijven in een speciale goud en zilver kluis op te laten slaan. Dit is natuurlijk een zeer verstandige optie als u grotere hoeveelheden goud en zilver bezit en u wel rustig wilt slapen. Ook op het moment dat u op grote schaal belegd zullen uw aankopen de speciaal beveiligde goud en zilver kluizen niet eens verlaten maar zal er een ander naamkaartje aan de goudbaar komen te hangen. Dit is de manier waarop ook door professionele beleggers gewerkt wordt die nog nooit een baar goud of zilver in hun handen gehad hebben. Voor de huis tuin en keuken beleggers onder ons is het echter heel goed mogelijk om een kluis voor goud en zilver aan te schaffen. Als u geen bijzonder grote hoeveelheden goud en zilver op wilt slaan dan kunt u met een kleinere kluis al heel erg goed uit de voeten zolang deze maar voldoende beveiliging biedt aan uw beleggingen. Kijk voor alle mogelijkheden die u hebt bij het uitzoeken van goud en zilver kluizen in de online kluizen winkel die u via deze website kunt bereiken.