Hotelkluizen

Op het moment dat u op vakantie gaat en in een hotel verblijft, wilt u er van uit kunnen gaan dat uw persoonlijke eigendommen en kostbaarheden op een veilige manier opgeborgen zijn. Veel hotels bieden u de mogelijkheid om uw kostbaarheden in een hotelkluis op te bergen om te voorkomen dat anderen bij onrechtmatige toegang tot uw kamer aan uw persoonlijke eigendommen kunnen zitten.

Op het moment dat u op reis of op vakantie bent en in een hotel verblijft zult u niet dezelfde gemakken hebben als thuis. Toch zult u vaak wel een aantal kostbaarheden bij u hebben die u toch veilig in kluizen op wilt bergen. Deze kostbaarheden kunnen sierraden zijn maar ook uw paspoort en reisdocumenten en zelf uw vakantie geld. U wilt er natuurlijk voor zorgen dat deze veilig opgeborgen liggen en daarvoor zijn hotelkluizen uitermate geschikt. Een hotel mag dan wel uw huis weg van huis zijn, het is nog altijd een plek waar u vaak niet altijd van weet in hoeverre u deze kunt vertrouwen. Bovendien bestaat er ook de mogelijkheid dan criminelen zich toegang tot uw kamer verlenen op zoek naar kostbaarheden die dan dus beter in een kluis voor hotel toepassing kunnen liggen. Uw hotel zal u in dit geval op alle mogelijke manieren behulpzaam willen zijn zoals bij het doen van aangifte en het helpen bij het vinden van de daders. Toch is de ellende en de schade die u door het niet gebruiken van hotelkluizen hierbij op loopt iets wat u niet kunt gebruiken. Het mag duidelijk zijn dat de investering voor een hotel om iedere kamer te voorzien van hotelkluizen aanzienlijk is. Toch wordt dit vaak gedaan als service naar de gasten toe en wellicht belangrijker, het verkrijgen van een extra ster waardoor het hotel meer voor de kamer kan vragen. Uiteindelijk draait het ook bij een hotel gewoon om de centen en als hotel kluizen extra inkomsten genereren omdat de mensen meer willen betalen dan zal dit zeker niet nagelaten worden.

Op deze website kunt u een aantal hotelkluizen kopen die geschikt zijn voor de installatie in een hotel kamer. Het assortiment dat u hier aan zult treffen bestaat uit producten van vooraanstaande leveranciers. Alle gecertificeerde kluizen zullen een minimale veiligheidsgraag hebben van Safe1 in het oude systeem. De hotelkluizen zijn in diverse maten verkrijgbaar waarbij de kleinste uitvoeringen geschikt zijn voor juwelen, waarde papieren en reisdocumenten en geld. Er zijn ook kluizen verkrijgbaar die groot genoeg zijn om een laptop veilig op te bergen, deze kluizen zullen uitermate geschikt zijn om toegepast te worden in hotel kamers waar vaak zakenmensen verblijven. Toch komt het steeds vaker voor dan ook mensen die niet op zakelijke reis zijn maar gewoon op vakantie een laptop mee nemen om contact te houden met het thuisfront of gewoon om de ebay veilingen in de gaten te houden. Een hotelkluis die ook geschikt is voor het veilig opbergen van een laptop is daardoor altijd een investering die wel iets meer kost maar zeker een extra waardevolle service naar de gasten toe is.

Omdat hotelkluizen klein en licht zijn in vergelijking tot andere kluizen is het volgens de geldende normen de kluizen te verankeren. Daartoe wordt de mogelijkheid geboden door meerdere verankering gaten in de achterwand waardoor de kluis muurvast aan de muur verankerd kan worden. Ook zal een kluis voor hotel kamer montage vaak een verankering gat hebben in de bodem waardoor deze verankerd kan worden aan de vloer indien dit beter toepasbaar is. De producten die u op deze pagina aan zult treffen zullen veelal voorzien zijn van een elektronisch cijferslot. Ook bestaat er bij enkele modellen hotelkluizen de mogelijkheid om de kluis door middel van een creditcard te openen en te sluiten en natuurlijk behoort nog steeds het gebruik van een normale sleutel tot de mogelijkheden. Een elektronisch cijferslot is niet de goedkoopste manier van het afsluiten van hotelkluizen en zeker op een groter aantal zal dit de investering aanzienlijk verhogen. Toch is een elektronisch cijferslot in het gebruik een veel goedkopere oplossing omdat een kluis met een normale sleutel vaak tot de situatie zal leiden dat de sleutel verloren wordt. Het is wel mogelijk om sleutels voor hotel kluizen bij te laten maken en daarvoor kan de gasten ook wel een vergoeding in rekening gebracht worden. Het probleem hierbij is natuurlijk dat u er een heleboel extra werk mee zult hebben en dat het pas bij bijbestelling van meerdere sleutels voordeliger wordt. Hierdoor zult u dus meerdere kluizen op reserve moeten hebben om niet ook nog de allerlaatste sleutel te verliezen. U kunt ook hotelkluizen kopen met een elektronisch cijferslot verkrijgbaar die voor noodgevallen de mogelijkheid bieden om de kluis door middel van een master sleutel of een master code te openen.

Wat betreft de constructie zullen hotelkluizen niet veel anders zijn dan iedere nadere kluis. Het grote verschil is echter dat dergelijke kluizen een stuk kleiner zullen zijn en over het algemeen niet aan de allerhoogste beveiligingseisen zullen voldoen. Dit is ook niet nodig omdat over het algemeen geen zaken van uitzonderlijke waarde opgeslagen zullen worden. Indien dit wel moet gebeuren bieden veel hotels naast het gebruik van een hotelkluis ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een grote kluis in een hotel. Als u wel wilt investeren in een extra dienstverlening aan uw gasten maar daarvoor niet een erg hoge investering wilt doen dan kunt u overwegen om bij onze tweedehands kluizen te kijken.

Het komt regelmatig voor dat hotel kluizen als onderdeel van een investering programma vervangen worden. Hierbij zullen bijvoorbeeld de standaard kluizen vervangen worden door kluizen die geschikt zijn voor het opbergen van een laptop. Daardoor zal dan een hele partij hotelkluizen beschikbaar komen die voor redelijke prijzen als partij verkocht kunnen worden. Neem contact op met onze medewerkers om te informeren naar de mogelijkheden van grotere partijen gebruikte of nieuwe hotelkluizen kopen. Zij zullen u ook antwoord kunnen geven op alle ander vragen die u hebt over kluizen en het bestellen en afleveren daar van.