Meubelkluizen

Bij het kopen van een kluis zal naast de vragen over de grootte en de beschermingsklasse ook een antwoord gevonden moeten worden op de vraag waar de kluis geplaatst gaat worden. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een kluis in te bouwen en dan kan een meubelkluis uitkomst bieden.

Er zijn kluizen die heel erg goed verstopt kunnen worden of zelf ingebouwd kunnen worden waardoor een extra mate van beveiliging geboden wordt. Het kan echter zijn dat deze mogelijkheid niet bestaat waardoor meubelkluizen als beste optie naar voren komen. Doordat inbouwkluizen ingebouwd worden in de muur of in de vloer zal de muur of de vloer een extra laag van beveiliging bieden. Iemand die niet weet dat er zich op die plek een kluis bevindt zal immers moeten goed zoeken of bij toeval op de kluis moeten stuiten. Het is echter niet altijd mogelijk om een kluis in te bouwen, in een bestaande situatie zal er een hele hoop hak en breekwerk nodig zijn om dit te doen. Daarbij komt ook nog dat het constructie technisch niet altijd verantwoord is om grote gaten in de muur of in de vloer te maken. In een bestaande situatie waar een verbouwing geen optie is, kan meubelkluizen kopen wel een oplossing bieden om aan de wensen van een beveiligde opslag tegemoet te komen. De keuze die u hebt bij de aanschaf van meubelkluizen is aanzienlijk, er zijn kluizen te koop van vele afmetingen en met diverse mate van beveiliging.

Dit wil niet zeggen dat meubelkluizen een apart soort kluizen zijn, laat u dus niet door de naam misleiden door te gaan denken dat er meubels in opgeslagen kunnen worden. Daarvoor zou de kluis wel heel erg groot moeten zijn en het is de vraag of de meubels wel zo heel veel waard kunnen zijn, bovendien is een deugdelijk alarmsysteem in dit geval veel goedkoper. Meubel kluizen zijn kluizen die net als een meubel neergezet kunnen worden op een bepaalde plek. Hierdoor kunnen het dus feitelijk alle soorten kluizen en producten zijn die geschikt zijn om vrij neergezet en niet ingebouwd hoeven te worden. Nu zal natuurlijk niet iedereen de behoefte hebben aan een hele grote kluis en ook zal niet iedereen meubelkluizen neer willen zetten die enorm opvallen. Daarom worden er kluizen gemaakt die wat betreft de afmetingen niet erg op zullen vallen maar die toch de mogelijkheid bieden om waardevolle spullen op een veilige manier op te slaan. Ook zal een meubelkluis vaak van een kleur voorzien zijn die het niet direct op doet vallen als een kantoor meubel waardoor deze een stuk eenvoudiger in een privé interieur is te plaatsen.

U kunt via deze website online meubelkluis uitvoeringen vinden die qua grootte variëren van een liter tot honderden liters. Ook zullen er op deze website gecertificeerde kluizen aangeboden worden met waardebergingen van enkele duizenden euro’s tot vele tienduizenden euro’s. De waarde berging is het bedrag of de waarde van de goederen dat maximaal in de kluis opgeslagen mag liggen volgens de ECB-S Euronorm. Deze norm wordt door verzekering maatschappijen gehanteerd bij het bepalen hoeveel er maximaal in meubelkluizen of andere kluizen opgeslagen mag liggen. De Euronorm kent een verloop van Grade 0 waarbij maximaal 7000 euro of een gelijke waarde opgeslagen mag liggen tot Grade VI waarbij men maximaal 91000 euro of goederen met een gelijke waarde in de kluis mag bewaren. Het mag duidelijk zijn dat de mate van beveiliging van meubel kluizen die u uit zoekt af hangt van wat u in de kluis wilt bewaren. Daarbij zult u ook uit moeten gaan van het feit of u de inhoud op geeft bij de verzekering of niet. U zult een verzekeringsmaatschappij er immers van moeten kunnen overtuigen dat datgene u op geeft als er iets gebeurd ook daadwerkelijk in de kluis lag opgeslagen. Kijk uw polisblad er dus goed op na welke voorwaarden uw verzekering stel aan meubelkluizen kopen.
Daarbij zal veelal gesteld worden dat meubelkluizen op een vakkundige en voorgeschreven manier geïnstalleerd moeten zijn. Dit wil zeggen dat de kluis op de juiste manier verankerd zal moeten zijn zolang het gewicht van de kluis minder is dan 1000 kilo. Dit is een voorschrift dat moet voorkomen dat het dievengilde niet met de meubel kluizen in z’n geheel er vandoor gaan in plaats van de kluizen ter plekken open proberen te maken. Door de kluis in z’n geheel mee te nemen kan men immers op een andere plek rustig de tijd nemen om de kluis open te maken met veel betere gereedschappen. De verankering die volgens de geldende normen bij de plaatsing van meubelkluizen voorgeschreven is zal moeten bestaan uit ankerbouten. Hierbij mogen mechanische keilbouten gebruikt worden die een hoge trek sterkte hebben of chemische ankers die de hoogste trek sterkte bieden. Dit lijkt wellicht wat overdreven maar u weet niet half hoe vindingrijk het dievengilde is en het zal niet de eerste keer zijn dat een auto wordt gebruikt om een meubelkluis los te trekken.

Op het moment dat u online meubelkluis modellen vergelijkt kunt u ook besluiten om voor een brand bestendige uitvoering te kiezen. Dit ligt natuurlijk helemaal aan uzelf maar als de waarde die u hecht aan wat u in de kluis wilt gaan bewaren hoog genoeg is dan kan het de extra investering zeker waard zijn. De vaak kleine afmetingen van meubelkluizen maken het mogelijk om een goede mate van bescherming te verkrijgen voor een redelijk prijs. Een inbreker heeft immers minder kans om de kluis te vinden en als dat wel gebeurd heet de inbreker ook minder oppervlak om een poging te wagen om de kluis open te krijgen. In het geval van brand zal de kleinere inhoud er echter voor zorgen dat de binnenkant ook sneller opwarmt. Meubelkluizen kopen vanwege de brandwerendheid zal er dan ook voor zorgen dat de buiten maten in verhouding tot de binnen maten snel oplopen vanwege de extra isolatie lagen die aangebracht moeten worden. Bekijk op deze website het volledige assortiment meubelkluizen online en zie of de kluis die u graag wilt hebben daar ook bij is.