Sleutelkluizen

De fabrikanten van een kluis maken niet zomaar een kluis die overal toepasbaar voor is. Naaste het feit dat een kluis van diverse classificaties gemaakt kan worden zal er ook een kluis voor een speciaal doel gefabriceerd worden. Een sleutelkluis is een kluis die een speciaal doel heeft waardoor deze niet echt bruikbaar is voor andere toepassingen.
Waar een heleboel van de verkrijgbare kluizen wel bedoeld zijn voor een bepaalde toepassing zullen ze toch goed voor andere doeleinden te gebruiken zijn. Sleutelkluizen echter zijn speciaal bedoeld voor het veilig opbergen van sleutels en kunnen daardoor niet eenvoudig voor andere doeleinden gebruikt worden. Dit komt omdat de kast voorzien is van een aantal borden met haken waaraan de sleutels gehangen kunnen worden.

Afhankelijk van het aantal sleutels dat opgeborgen kan worden zullen sleutel kluizen er uit zien als de bekende sleutel kastjes of juist meer als kluizen. In ieder geval kan gesteld worden dat deze kluizen een speciale toepassing hebben die ze ongeschikt maakt voor andere doeleinden. Toch dienen deze kluizen een duidelijk doel die ze bijna onmisbaar maken voor personen of bedrijven die veel sleutels of een sleutelplan beheren. Daarmee is de doelgroep van mensen die voor een dergelijke kluis zouden kunnen kiezen erg groot geworden. Op deze pagina zult u een aantal mogelijkheden van het toepassen van de sleutelkluizen.

Ieder persoon of ieder bedrijf die sleutels beheerd zal deze sleutels veilig op willen bergen. Daarvoor worden heel vaak de bekende metalen sleutel kastjes voor gebruikt en een enkele keer komt u ook wel speciaal gemaakte houten kasten tegen die soms zelfs voorzien zijn van een glazen deur. Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat deze oplossingen goed werken om een hoeveelheid sleutels netjes bij elkaar te houden zonder dat er een eenvoudige toegang te verkrijgen is maar het is geen kluis voor sleutels. Als de belangen die aan de sleutels verbonden is echter toe neemt dan zijn dit soort sleutel kastjes vaak niet een voldoende beveiliging voor het bewaren van sleutels. Dit komt vooral voor bij personen of bedrijven die sleutels beheren die niet van hen zijn of die toegang verlenen tot andermans eigendom. In dergelijke gevallen zullen sleutels op een veiliger manier opgeborgen moeten worden en daar zijn sleutelkluizen uitermate geschikt voor.

U kunt bij een mogelijke toepassing van sleutelkluizen denken aan garage bedrijven die de sleutels van de auto’s veilig op willen bergen. U kunt zich wel voorstellen dat de voorraad van een garage bedrijf behoorlijk in de papieren loopt. Als er eenvoudig toegang te verkrijgen is tot de plek waar de sleutels opgeborgen zijn en deze sleutels zijn vervolgend niet in een sleutelkluis opgeborgen dan is het niet zo moeilijk om er met een mooie auto vandoor te gaan. Het is dan ook essentieel dat garage bedrijven een kluis voor sleutels kopen om zodoende hun voorraad producten te beveiligen. U kunt zich wel voorstellen dat geen enkele verzekeraar er heel veel trek in heeft om grote bedragen te betalen voor auto’s waarvan de sleutels op een simpele wijze bemachtigd konden worden omdat ze niet in sleutelkluizen opgeborgen lagen. Hier komt natuurlijk nog bij dat de imago schade die een garage bedrijf oploopt door een dergelijk akkefietje het bedrijf fataal kan worden. Zeker in het geval dat er ook auto’s van klanten bij de gestolen voertuigen zitten is dit natuurlijk een risico die de aanschaf van sleutel kluizen al heel snel rechtvaardigt.

Een andere situatie waar het veilig opbergen van sleutels een absolute prioriteit heeft is het sleutel plan van een woning verhuurder. De toepassing van sleutelkluizen voor bijvoorbeeld een woningbouw vereniging of een andere woning verhuurder is erg voor de hand liggend. Deze bedrijven en soms ook particulieren beheren namelijk de sleutels die toegang tot de woning van andere mensen verschaffen. De huurders moeten er dus op kunnen vertrouwen dat de verhuurder op een verantwoordelijke en veilige manier de sleutel tot hun huis beheerd. Niet alle woningbouw verenigingen zullen een reserve sleutel bewaren maar als dit wel gebeurd dan is een kluis voor sleutel onmisbaar. Dit is ook het geval bij bijvoorbeeld vakantieparken waarbij de mensen vaak hun kostbaarheden in de bungalow laten liggen om te genieten van het tropisch zwembad. De beheerder van het park heeft dan natuurlijk altijd reserve sleutels en die zullen veilig in sleutelkluizen opgeborgen moeten liggen.

Eenzelfde soort beveiliging zal ook toegepast moeten worden in hotels waar nog steeds vaak sleutels toegepast worden voor de deur van hotel kamers. Als u in een hotel verblijft dan zult u er niet op gokken dat het hotel een sleutelkluis heeft en uw kostbaarheden netjes in de hotelkluizen bewaren, maar het is toch geen prettig idee als onbevoegden in uw kamer komen. Uw hotel kamer is immers door u gehuurd en daarmee is het uw huis weg van huis en daar wilt u zich veilig voelen zonder dat u zich zorgen wilt maken over wie er op uw kamer rondneust. Een kluis voor sleutels kopen is voor een hotel dan ook een noodzakelijke investering. Als een hotel echter geen sleutels gebruikt maar een elektronische toegangskaart dan zal de investering in sleutelkluizen niet nodig zijn. Met deze manier van het verlenen van toegang is echter een hogere investering gemoeid en deze afweging zal voor iedere hotel eigenaar anders zijn.

Het mag duidelijk zijn dat het beheren van sleutels die toegang geven tot andermans bezit zal moeten gebeuren door middel van gecertificeerde kluizen. Het verdient voorkeur dat deze geschikt zijn voor het opbergen van sleutels maar het hoeft niet per se een kluis voor sleutels te zijn. Het is ook mogelijk om de sleutels op te bergen is een andere voldoende geclassificeerde kluis. Het voordeel van sleutel kluizen is echter dat ze de sleutels veilig opbergen en daarbij ook voor een goede overzichtelijke manier van opbergen zorgen. Op die manier kunt u altijd snel de sleutel vinden waar u naar op zoek bent en hoeft u niet eerst een tijd door een ander kistje te rommelen. Dat is wat de sleutelkluizen die u op deze pagina vindt zo’n goede en verstandige investering maakt.