Tweedehands Kluizen

Het kopen van een kluis kan een kostbare aangelegenheid zijn als u voor een grotere en beter beveiligde kluis kiest. U zult dus een afweging moeten maken tussen de waarde van datgene dat u veilig op wilt slaan en de investering die u voor een kluis moet doen. Als de waarde van datgene dat u op wilt slaan daarbij niet hoog genoeg is kunt u ook voor een tweedehands kluis kiezen.

Tweedehands kluizen zijn vaak zo goed als nieuw, dit komt omdat een kluis eigenlijk niet aan slijtage onderhevig is. Een kluis wordt immers niet continue open en dicht gedaan zoals andere kasten en kluizen zijn ook veel steviger gemaakt dan andere kasten. Het is dan ook zeker niet zo dat mensen een andere kluis kopen omdat de oude kluis niet goed meer zou zijn. Vaak is het zo dat een kluis wordt aangeschaft voor de behoefte op een bepaald moment, als de behoefte aan kluisruimte groter wordt dan zal men een tweede kluis aan moeten schaffen of een grotere kluis moeten kopen. Veel handelaren zullen dan de gebruikte kluizen opkopen om deze vervolgens door te verkopen. Naast een grotere behoefte aan kluis ruimte is ook de toepassing van modernere technieken van invloed op de behoefte aan kluisruimte. Waar jaren geleden een kluis waar een heleboel papier in paste nog uitstekend geschikt was voor een heleboel mensen zal nu een veel kleinere kluis voor data opslag voldoende kunnen zijn. Hierdoor zullen de grotere kluizen vervolgens als occasion kluizen verkocht gaan worden. Waarom zou men immers een hele grote kluis aanhouden en onderhouden als het niet strikt noodzakelijk is om er een hele grote kluis op na te houden?

Ook kan het in het geval van moderne data dragers zo zijn dat de oude en grote kluizen of tweedehands kluizen simpelweg niet meer geschikt is voor nieuwe spullen die opgeslagen moeten worden. In dit geval zult u moten investeren in een kluis die wel geschikt is om dit soort spullen in op te slaan en de oude als tweedehands kluis verkopen. Het kan ook voorkomen dat een oudere kluis niet meer aan de beveiligingseisen van vandaag de dag voldoet. Dit komt vooral voor als de kluis gebouwd is voordat de kluizen met moderne methoden getest werden. Dit wil echter niet zeggen dat tweedehands kluizen niet goed zijn, sterker nog, oude kluizen zijn vaan veel zwaarder en robuuster dan de modernere versies. Het verschil is dat voor moderne gecertificeerde kluizen ook moderne materialen worden gebruikt die moeilijk zijn te kraken. Oudere modellen zijn soms eenvoudiger te kraken met moderne hulpmiddelen maar het is niet zo dat een kluis kraker ze snel open kan maken. Ook tweedehands kluizen zullen een kluiskraker wel degelijk moeite kosten om te openen en bovendien zijn daar vaak grote gereedschappen voor nodig die niet zomaar voor handen zijn. U kunt dus stellen dat de professionele kluiskrakers die dat soort gereedschappen hebben altijd wel een goede kans hebben om zowel tweedehands kluizen alsook modernere kluizen te openen als ze maar lang genoeg de tijd hebben. Het is daarom essentieel dat u niet alleen op uw kluis vertrouwd maar ook op de beveiliging van de ruimte waar de kluis staat.

Online tweedehandse kluizen kopen bij een erkend bedrijf betekend in ieder geval dat u een kluis koopt die geheel gecontroleerd is op kwaliteit en werking. Deze kluizen zijn wellicht wat ouder maar ze kunnen zeker aan hun taak voldoen. Waar u op moet letten als u overweegt om tweedehands kluizen te kopen is of de inhoud wilt gaan verzekeren. Het kan namelijk voorkomen dat uw verzekering het niet accepteert dat u occasion kluizen gebruikt in plaat van een nieuwe kluis met een modern keurmerk. Het hangt dus weer van het doel af waar u de kluis voor wilt gebruiken of u voor gebruikte kluizen kiest of toch liever voor een nieuwe kluis. De prijs kan een andere overweging zijn, kluizen zijn niet goedkoop maar ook niet zo duur als u wellicht denkt. Toch zullen tweedehands kluizen een stuk goedkoper zijn en daarom wellicht binnen het budget vallen dat u wilt betalen. Het hangt dus af van wat u in de kluis wilt bewaren of u voor een nieuwe en moderne versie moet kiezen of dat oudere kluizen voor u een oplossing kunnen bieden. Wij raden u aan dit zeker in overweging te nemen als u op zoekt bent naar een kluis om uw spullen van waarde in op te slaan.

Op deze website zult u naast nieuwe kluizen die aan alle moderne eisen voldoen ook een aantal occasion kluizen vinden die niet de nieuwste of de modernste maar wel helemaal goed en werkend zijn. Hierbij zijn kluizen die ook aan de moderne normen voldoen maar voor de vorige eigenaar niet groot genoeg of juist te groot waren. Daarnaast zult u ook tweedehands kluizen vinden die niet geschikt zijn voor het brandvrij bewaren van data dragers maar wel uitstekend geschikt voor de opslag van belangrijke of waardevolle papieren. Kortom, u kunt een selectie van kluizen kopen die weliswaar gebruikt maar toch is zeer goede staat verkeren. Daar zijn de gebruikte kluizen die u hier vindt ook op gecontroleerd en getest door fabrikanten en erkende handelaren. Voor het kopen van deze kluizen gelden wel andere bepalingen op het gebied van garantie en certificering, het kan immers niet zo zijn dat een handelaar volledige garantie zou moeten geven op producten die niet aan de modernste eisen voldoet. Daar ziet u bij het online tweedehandse kluizen kopen natuurlijk ook terug in de prijs en u dient hier natuurlijk ook rekening mee houden. Ook hier komt het er weer op neer wat u in de kluis wilt gaan bewaren, spullen van een grote waarde zult u wellicht niet in een tweedehands kluis in bewaren maar zaken die voor u wel veel maar voor een ander niet veel waard zijn wellicht wel. Neem dus gerust een kijkje bij de tweedehands kluizen die hier aangeboden worden en zie of er iets bij is dat voor u geschikt is.