Verzenden

Op het moment dat u een kluis koopt bent u er nog niet helemaal, uw kluis zal immers ook op de plek van bestemming moeten komen en soms zelfs geïnstalleerd moeten worden. U zult daar vooraf rekening mee moeten houden en uzelf ook op de hoogte brengen van de geldende leveringsvoorwaarden. Het is wel mogelijke om alle brandkasten te verzenden maar dit zal gezien de hiermee gepaard gaande kosten niet altijd gratis.

De verzending van kluizen zal tot een bepaald gewicht en vanaf een bepaald order bedrag gratis gebeuren. Het maximaal te versturen gewicht hangt voornamelijk af van de maximale gewichten die goederen vervoerders accepteren en af willen leveren. Alle kluizen met hogere gewichten zullen door een transporteur per vrachtwagen afgeleverd worden. Het hogere gewicht van grotere kluizen betekend ook dat het transport van kluizen door meer dan één persoon zal worden gedaan. Hiermee worden de kosten natuurlijk ook een stuk hoger en die dienen apart voldaan te worden. Het groter worden van het gewicht van een kluis betekend natuurlijk ook dat de kosten hoger worden. Voor zeer grote kluizen zult u dan ook een offerte voor het verzenden aan moeten vragen. Er zitten aan het afleveren van de kluizen die u op deze website kunt kopen nog een aantal extra voorwaarden. Ook deze zult u voordat u uw bestelling plaatst door moten nemen, deze voorwaarden worden tijdens het bestel proces ook aan u gevraagd.

De belangrijksten hiervan is waar de kluizen afgeleverd moeten worden. Hierbij is het natuurlijk van belang dat de verzending binnen Nederland plaats moet vinden en niet in het buitenland. Ook is het van belang om te weten dat volgens de voorwaarden van standaard aflevering kluizen achter de eerste deur op de begane grond afgeleverd worden verder zal de locatie per vrachtwagen bereikt moeten kunnen worden. Dit komt omdat grotere kluizen met gemak enkele honderden kilo’s kunnen wegen en dan is voor het verzenden een vrachtwagen nodig. Het verplaatsen van de kluis achter de eerste deur hangt af van de vloer en kan onmogelijk vooraf bepaald worden. Bij de aankoop van zwaardere kluizen zult u dit dus zelf moeten betalen, als u dit wilt laten doen dan zal daar een offerte voor gemaakt moeten worden. Naast het transport van kluizen die zwaarder zijn zult u er dus ook rekening mee moeten houden dat de kluizen op de juiste plek gezet moeten worden. Als u voor een bedrijf een kluis koopt en u hebt zelf personeel rondlopen die dit kan doen dan kunt u het plaatsen door uw eigen mensen laten doen. U dient hierbij echter wel rekening te houden dat de kluis op een vakkundige manier geïnstalleerd moet worden.

Als de kluis op een verdieping afgeleverd moet worden is het belangrijk dat er een lift aanwezig is die ook groot genoeg is voor de kluis en natuurlijk het gewicht van de kluis kan dragen. Als dit zo is dan kunnen in veel gevallen de kosten voor de aflevering van kluizen vooraf bepaald worden. Indien dit niet het geval is zal een aparte offerte gemaakt moeten worden waarbij iemand ter plekken zal moeten komen kijken. Op die manier kunnen alle mogelijke factoren die bij de verzending en aflevering komen kijken goed bekeken worden en kan voor u een juiste prijsopgave gemaakt worden. Daarbij zal ook gekeken worden of de kluis geïnstalleerd moet worden door experts of dat dit iets is dat u zelf ook heel goed kunt doen. Dit is vooral zo bij tweedehands kluizen die niet aan de allernieuwste normen voldoen, daarbij zal de manier van installeren minder strikt zijn dan bij nieuwe kluizen. Daarbij zult u naast de verzending van kluizen altijd ook rekening moeten houden met de installatie.

Het verzenden en installeren van gecertificeerde kluizen is iets dat u door een vakman zult moeten laten doen. Dit komt omdat de geldende normen voorschrijven hoe de installatie dient te gebeuren. De verzending van kluizen wordt niet door de normen gedekt en als u wilt kunt u dit zelf voor uw rekening nemen. De normen schrijven voor dat de installatie van kluizen tot 1000 kilo zal moeten gebeuren door middel van een verankering. Voor de verankering moet een bevestigingsmiddel gebruikt worden die aan minimale eisen voldoet. De Europese normen schrijven sterktes voor die alleen door middel van anker bouten gehaald kunnen worden. Hierbij hebt u de keuze uit mechanische en chemische ankerbouten, in alle gevallen is het aan te raden om de aflevering van kluizen en de installatie door vakmensen te laten doen. Zij weten immers hoe het transport van kluizen precies werkt, hoe deze exact verankerd moeten worden en hoe de verankeringmethoden gebruikt moeten worden, vakmensen zullen daarom veel vlotter werken dan anderen en de installatie is daardoor sneller klaar.

Als u daarvoor kiest kunt u de verzending van kluizen ook voor uw eigen rekening nemen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als het bedrijf waar u een kluis voor koopt zelf een vrachtwagen heeft rijden. Het bedrijf dat de kluizen verzend kan alle producten snel transportklaar maken en u kunt het vervolgens op laten halen wanneer u dat wilt. Neem daarvoor contact op met de onze medewerkers zodat de juiste afspraken gemaakt kunnen worden. Ook al neemt u het transport van kluizen voor uw eigen rekening, de installatie is iets dat u wel aan de vakmensen over moet laten. Vaak wordt dit door verzekeringsmaatschappijen ook geëist en de installatie zal daarom net als de kluis gecertificeerd moeten worden. Dit zijn zaken waar u duidelijk over moet hebben voordat u besluit om het verzenden van de kluis zelf te gaan regelen. Toch loont het de moeite om het transport van een grotere en zwaardere kluis voor uw eigen rekening te nemen als u niet apart een vrachtwagen voor de aflevering van kluizen in hoeft te huren. De installatie zal echter wel door vakmensen gedaan moeten worden dus daar zult u wel rekening mee moeten houden. Als u vragen hebt over het verzenden en installeren van de kluizen die niet op deze website worden beantwoord neem dan contact op met onze medewerkers.