Vloerkluizen

Bij de wordt er niet altijd direct bij nagedacht dat een kluis ook ergens een plek moet krijgen. Pas als men echt aan het zoeken is wordt vaak duidelijk welke mogelijkheden er zijn maar ook welke verplichtingen er zijn als het over verankering gaat. Wellicht de beste manier van verankeren is het inbouwen van de kluis. Dit kan in de muur gebeuren maar door middel van een vloer kluis.

Als men het over ingebouwde kluizen heeft wordt vaak automatisch gedacht aan één soort kluizen. Muurkluizen zijn daarbij de meest voorkomende mogelijkheid en daar is ook de meeste keuze in te vinden. Een andere mogelijkheid is echter ook te vinden in de toepassing van vloerkluizen. Het grootste verschil tussen deze twee mogelijkheden van inbouw kluizen ligt natuurlijk erg voor de hand. De muurkluizen worden in de muur ingebouwd en zullen een normale voorkant met een grotere deur hebben die het mogelijk maakt om de kluis netjes af te werken. Vloer kluizen hebben vaak een veel minder afgewerkt uiterlijk met een kleinere vulopening waardoor het zichtbare oppervlak kleiner is. Bovendien is de buitenkant zo afgewerkt dat deze in het beton meegegoten kan worden. Waar het mogelijk is om muurkluizen op een later tijdstip aan te brengen is dit met vloerkluizen vrijwel niet mogelijk. Het is constructie technisch vaak niet verantwoord om een gat van de benodigde grootte in de vloer te maken dus er dient bij voorkeur bij de bouw van het pand rekening mee te worden gehouden dar er een kluis voor in de vloer geplaatst moet worden.

De plaatsing van vloerkluizen zal bij voorkeur door deskundig personeel moeten gebeuren. Het is namelijk vaak belangrijk dat de kluis extra verankerd is in de vloer en soms ook nog voorzien is van een extra wapening rondom de kluis. Omdat de plaatsing tijdens het bouwen gedaan zal moeten worden is het belangrijk om hier tijdig over na te denken. Het voordeel van een vloer kluis is dat onbekenden niet zullen weten dat zich ergens een kluis bevind. Het is immers niet de meest voor de hand liggende plek om een kluis te plaatsen. Mocht de kluis toch ontdekt worden dan zorgt het zeer sterke sluitdeksel voor een voldoende beveiliging tegen inbraak. Het is niet uitzonderlijk dat deze gecertificeerde kluizen een hoge graad van inbraakwering hebben, dit komt voor een groot deel door de kleine sluiting die daardoor moeilijk te openen is en het feit dat vloerkluizen volledig in gewapend beton zitten ingegoten. De toegepaste materialen voor de constructie van het deksel maken het zeer moeilijk om door middel van mechanische gereedschappen open gemaakt te worden. Deze vloer kluizen zijn daarmee een uitstekende manier om uw kostbaarheden op een adequate manier te beveiligen tegen diefstal en soms ook brand.
Uit het assortiment producten op deze website kunt u ook vloerkluizen kopen die de inhoud beschermen tegen brand. De eisen die aan brandwerende kluizen gesteld worden zijn een stuk strenger dan de eisen die aan inbraakwerende kluizen gesteld worden. Het voordeel van kluizen die geplaatst worden in een vloer is dat deze de natuurlijke bescherming van de vloer zelf hebben. Het gewapende beton waarvan de vloer gemaakt zal moeten zijn zal daarbij als een natuurlijk hitteschild werken waardoor de kans dat de kluis voor in de vloer aan extreme temperaturen wordt blootgesteld af neemt. De meeste kluizen die u hier aan zult treffen zullen echter inbraak werend zijn en zullen diverse classificaties hebben. De toepassing van vloerkluizen kan zeer divers zijn, ze zullen toegepast worden bij mensen thuis maar ook op het kantoor of een andere werkplek. Het is zelfs mogelijk om vloerkluizen toe te passen met een afstort mogelijkheid waardoor ze als afstortkluizen dienst kunnen doen. Deze kluizen zijn zeer goed toepasbaar bij winkels, tankstations en benzine pompen waar grotere hoeveelheden contact geld binnen komen. Omdat het niet veilig is om een grote hoeveelheid geld in een kassalade te laten liggen kan dit afgeroomd worden door het tussendoor in een afstortkluis te stoppen.

U kunt op deze wensite vloerkluizen kopen die voorzien zijn van sloten die door middel van een sleutel open gemaakt kunnen worden of die door middel van een elektronisch cijferslot open gemaakt kunnen worden. De keuze voor een bepaald slot is geheel persoonlijk en heeft slechts een beperkte invloed op de classificatie van de kluis. Wel is het zo dat de afmetingen van het deksel van een vloer kluis met een ronde opening weinig plaats biedt waardoor een elektronisch cijferslot. In deze gevallen zal dan ook vaak een cilinderslot met dubbelbaard sleutel toegepast worden. Door de plaats die een kluis voor in de vloer heeft gekregen zal dit slot een uitstekende bescherming bieden tegen inbraak. Als u er een kleedje overheen legt of en wat meubels bovenop zet is het niet te zien dat er een kluis aanwezig is. U zult bij ons ook vloer kluizen tegen komen die voorzien zijn van een normale deur die naar buiten to open gaat. Vanwege het gewicht van de deur en het risico dat u bij opening uw vingers tussen de deur en de kluis krijgt, zullen deze kluisdeuren veelal voorzien zijn van een gasveer waardoor ze rustig openen en dicht gaan. Omdat vloerkluizen kopen veelal gebeurd als een woning in aanbouw is en de kluis daarna de gehele levensduur van de woning zal blijven zitten, zal het niet al te vaan voor komen dat u tweedehands kluizen kunt kopen die geschikt zijn om in de vloer ingebouwd kunnen worden. Toch kunt u wel het geluk hebben om er zo af en toe eentje tegen te komen en dan dient u goed te kijken naar de classificatie van de kluis en de staat waarin deze verkeerd. Omdat vloer kluizen veelal in beton gegoten zijn zullen ze alleen door middel van zware machines verwijderd kunnen worden en u dient daarom de kluis goed te controleren op een juiste werking. Als u bij ons gebruikte vloerkluizen koopt dan hebben wij dat al voor u gedaan, u kunt er dan ook van uit gaan dat uw kluis u een safe gevoel zal geven.